Racekalender

okt
29

29.10.2017

Facebook

https://youtu.be/7DoxPNxWJgA
Dank aan Nico Martin voor de nieuwe foto's van de zaterdagraces in Baisieux. Zie site van Mikkola.
Onze teams voor de 3 uurscross in Axel op 5 november zijn bekend. Team 1 : Mark Boot , Roy Sillien en Jochem Walckiers. Team 2 : Marnick Lagrou , Dailey Van de Ketterij en Alain Voermans. Succes boys , we gaan vanaf zaterdag op afzondering. Supporters op post , start omstreeks 13 u.

Home

Welkom op de website van MXTEAM MC Mikkola. De race-reports worden wekelijks bijgewerkt om een nauwe band te creeëren met de personen aan het thuisfront die de races niet ter plaatse kunnen volgen.

Het Mikkola-team is trots in te staan voor de sponsoring van verscheidene rijders die allen actief zijn binnen de BMB, de FFM en de amateurs-federaties. De belevenissen van onze rijders kunt u dus op de voet volgen. Om de actie nog wat duidelijker in beeld te brengen zijn er natuurlijk de "Photo.Design By RS."

Nu reeds zijn wij aan het werk voor 2018 en zijn wij op zoek naar bijkomende sponsors om de piloten ook in het nieuwe seizoen te kunnen blijven ondersteunen. Voelt u zich geroepen om onze sponsorgroep te vergezellen, aarzel dan niet en sluit u bij ons aan. Mc.Mikkola is intussen aan zijn twintigste levensjaar toe zodat de club langzaam maar zeker een begrip geworden is in het motorcrosswereldje.

Uiteraard verdienen Bram Christiaens een speciale vermelding voor het opzetten van deze site zodat er een nog betere service-verlening kan gebeuren naar de supporters en sponsors toe.

Ik wens u veel plezier bij het doornemen van onze site waar de motorcross en trial-fans hopelijk veel amusement zullen bij beleven. Uiteraard bent u steeds welkom op één van de wedstrijden om onze rijders aan te moedigen.

 

Veel plezier,

Heikki Declercq,

Voorzitter vzw Mc.Mikkola

 

Piloten

Nieuwsflash

Strandrace in Zoutelande

De "kleine" strandrace in Zoutelande is de ideale voorbereiding voor het grote evenement dat eraan komt in Vlissingen. Colin De Poortere en Ilan Heirwegh waren reeds van de partij. Na een prima eerste reeks, liep het na de pauze een stukje minder voor onze beide stormers. Zo eindigde Ilan op een zesde plaats in de MX2-klasse en Colin pakte een 22ste plaats. De zege in Zoutelande ging naar Nancy Van De Ven.

Op naar het strand

Wie denkt dat Mikkola met de luie kont op het strand gaat liggen, heeft het fout voor. De strandraces komen er immers aan. Killigan Delroeux start in Berck Sur Mer aan het Franse kampioenschap op het strand terwijl Colin De Poortere en Ilan Heirwegh van start gaan op het strand van Zoutelande op zaterdag. Good luck boys

Verdeeld weekend

Dat het steeds moeilijker wordt om het team samen te houden, wordt volgend weekend pijnlijk duidelijk. De VMCF-rijders treden aan in Veulen voor hun slotwedstrijd. De jeugdrijders trekken naar de Europese finale in het Nederlandse Horst en Jochem Walckiers, Roy Sillien en misschien Jerome Benonit moeten aan de slag in het Nederlandse Berchem voor de Calvin Cup. Mikkola goes Europe wordt dus verder gezet.

Duits succes voor Ilan en Colin

Onze twee jonkies waren aan het werk in het Duitse Kleinhau. Ginds is er een andere klasseindeling en op zaterdag dienden onze twee stormers bij de grote jongens aan het werk te gaan. Ilan Heirwegh pakt een mooie dubbele zesde plaats terwijl Colin De Poortere mooie twaalfde wordt. Op zondag mogen onze mannen dan wel in hun categorie rijden daar het nu de beurt is aan de jeugd reeksen. Ilan Heirwegh wint gemakkelijk de beide reeksen bij de Nationalen. Colin gaat aan het werk bij de Junioren en via een eerste en een tweede plaats, pakt ook hij de zege in Duitsland. Klaar dus voor het grote werk volgend weekend in het Nederlandse Horst.

Gedeelde opdracht

Volgend weekend worden onze jongens nog maar eens opgesplitst. De jeugdrijders trekken naar het Duitse Weilerwist op zaterdag voor de Europese Jeugdwedstrijd IMBA terwijl de grote kleppers van start gaan bij de VMCF in Veulen. Alain Voermans rijdt dan weer in Luxemburg op het GP-circuit van Goesdorf, een race voor het MUL-kampioenschap. Tot slot rijden onze Nederlanders het OZK op zaterdag. Keuze zat dus om onze mannen aan het werk te zien.